det börjar närma sig årsdagen. den siste juni. ett år sedan jag lämnade mitt trygga liv med lön, pension, goa kollegor, betald semester, kontorsfika, fredagskänslan och år av upparbetade samarbeten och kundrelationer. ett år där jag istället fått möjligheten att dyka ner i fotograferingens värld och ägna mig åt min stora passion varje dag fullt ut. det har varit ett otroligt givande och roligt år men ändå ett relativt tufft år får jag medge. jag har fått en fantastisk start med ett år där jag har haft fullt upp med olika typer av fotouppdrag. det första året har jag medvetet varit ganska bred och spretig för mitt mål har varit att prova på många olika typer av uppdrag. för att också känna efter och löpande kritiskt utvärdera vad jag vill inrikta mig på kommande år. så det tuffa har inte varit bristen av fotouppdrag eller aktivitet. utan att bygga upp ett eget varumärke och att ständigt arbeta själv på alla plan. den största kritikern av dem alla har nämligen visat sig vara .. jag själv.

med en hjärna som analyserar och ständigt utvärderar alla dygnets timmar veckans alla dagar. det faktum att det är så mycket runt omkring fotograferingen och att det är jag som står bakom alla beslut och handlingar. stora som små. ingen stor bank eller varumärke att gömma sig bakom. ingen IT-support att ringa när tekniken strular. hemsida, marknadsföring, paketering och vice versa. och även om jag gillar och är van vid att arbeta själv så har jag dock alltid haft kollegor, mentorer och viktiga förebilder som bollplank runt hörnet vid behov. efter femton år i bankvärlden har jag ett relativt stort uppbyggt nätverk. men det är i mitt tidigare yrke. det innebär att jag redan fått fina uppdrag och kunder men saknar ett nätverk för att bolla idéer och erfarenheter i min nya roll och bransch. eller ett nätverk med andra företagare som är i samma situation. att arbeta med det kreativa är fortfarande väldigt nytt och jag antar att den stora nyckeln är tid, erfarenhet och så småningom lite distans till jobbet och fotograferingen. att få mer struktur i dagarna och sätta gränser så man inte arbetar alltid. få mer balans och tid för reflektion och att även nischa sig mer konsekvent. det är så många roliga saker på gång och jag ser så fram emot hösten och andra delen av detta året.

men först kommer det bli två veckors semester senare i juli. lata dagar med familjen och frånkoppling. njuta och ladda batterierna inför augustis och septembers bröllopsperiod. det känns helt overkligt att jag är fullbokad dessa månader och jag längtar och ser SÅ fram emot att få fotografera och föreviga dessa fina människor och ta del av deras stora dag och så mycket kärlek. så .. nu kör vi vidare med ett nytt spännande år till. tack alla fina kunder och alla ni som peppat och stöttat mig detta första år. ni är så värdefulla och viktiga.

ha en riktigt fin helg, / claudia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s