just därför

tänk att det redan gått fem månader av året. overkligt vad tiden går snabbt. också tid för reflektion, stanna upp och att sammanfatta. att göra bokslut över verksamheten och vad som gått bra och vad som kan göras bättre framöver. och känna efter vad som ger riktig energi och vad som inte ger något. detta året innebär en uppstart och omstart av en hel ny verklighet och jag är väldigt noga med att utvärdera och vara både kritisk och lyhörd med hur jag vill att verksamheten skall utveckla sig. detta är min chans att driva min målbild och hela anledningen till varför jag vill göra detta. och just frågan varför är väldigt viktig. mitt stora varför är grundpelaren i hela min verksamhet. jag har arbetat i det stora sammanhanget hela livet och vill arbeta i det lilla sammanhanget. att bygga upp verksamheten utifrån där jag står idag och bygga upp den successivt. jag tror man behöver vara lite spretig första året för att känna efter och utvärdera. det är svårt att från början veta exakt vilken inrikting också för att det tar tid att bygga upp och hitta sin egna bildstil och bli trygg i den. det är lätt att dras in i olika trender och titta på vad andra gör. detta året har redan varit helt fantastiskt. att ägna sig åt fotografering hela dagarna är en dröm som jag haft väldigt länge. det tog tid för mig att inse att karriär och pengar inte var den största drivkraften i mitt liv. utan rikedom för mig är att äga och styra min egen tid och kunna att vara ute så mycket som möjligt i naturen är min absoluta drivkraft. att vara närvarande och njuta av tiden och de små sakerna. att ha tid för fina människor som finns i mitt liv. så himla värdefullt.

idag är det kick off. eller planeringsdag. summering. reflektion och utvärdering. så viktigt. så laddad för juni och kommande månader med så många roliga uppdrag. välkommen juni. och välkommen värmen. nu kör vi.

ha en riktigt fin måndag. / claudia

bilderna är från bästa fiket Atrium i Malmö.

den där fredagskänslan

det finns tre saker som jag saknar mest med att vara egenföretagare. jämfört med att vara anställd som jag alltid varit tidigare. det är kollegorna, den där fredagskänslan och kickoff dagar. kanske eftermiddagsfikat också men den hann jag sällan med ändå. och även om det positiva och fördelarna överväger det jag saknar markant, så blir det ändå ett tomrum just kring de tre bitarna.

därför har jag bokat in en mindre kick off och planeringsdag nästa vecka och så skall jag vara med på en riktigt spännande bröllopsworkshop i början av oktober efter sommaren. ser otroligt mycket fram emot den workshopen. förutom en rejäl dos av energi så kommer det innebära en påfyllning av fina portfoliobilder, ny värdefull kunskap och nätverkande inte minst. där kommer jag även bygga vidare på mitt varumärke inom bröllopsfotografering inför kommande säsong och fullspäckade året 2020. fredagskänslan är dock svårare att få till när man är egen. man jobbar lite hela tiden även mycket helger och det blir inte så tydligt med gränserna för veckan och helg. men det kommer kanske en dag längre fram?

önskar er en fin lördag och förste juni. tänk att nu börjar sommarmånaderna och allt det där fina på riktigt. / claudia.

du & jag

snart är det dags för en massa härliga parfotograferingar.

för mig är varje bröllop alldeles unikt och särskilt och varje brudpar har sin historia att berätta. därför jag vill veta vad som är viktigt för just er med allt från planer, idéer och förväntningar och framför allt vill jag skapa någon form av mervärde. därför har jag alltid en provfotografering med alla mina brudpar oavsett val av bröllopspaket. när det väl är skarpt läge för den stora dagen brukar fotograferingen också bli mycket mer avslappnad och trygg. dessutom får brudparen några fina fotografier utan bröllopstema.

OCH. ni behöver inte gå i bröllopstankar för att ta fram fina parporträtt. fotobyrån har bland annat två paket för parporträtt;

• DU & JAG och

• GOLDEN

vill du veta mer så är det bara att höra av dig.

mer info finns även på hemsidan.

ha en superfin kväll / claudia

livets vackra sida

nu har trälådorna kommit. inför kommande bröllopssäsong. rustika fina trälådor med plats för en bunte fotografier och minneskort. känslan av att få hålla riktiga fotografier i sin hand. även om fotografierna nuförtiden levereras i fina webbgallerier så väger det aldrig upp känslan av att få ett paket att öppna med några fotografier som sammanfattar en av de finaste dagarna i livet. paketering och leverans. två frågor som ligger fotobyrån varmt om hjärtat och som ständigt kan förbättras. jag ser så otroligt mycket fram emot de fina bröllopen som jag har fått förtroendet och äran att föreviga denna sommar. tänk att få arbeta med så mycket värme, glädje och kärlek. att få föreviga en av de finaste ögonblicken. livets vackra sida.

en fortsatt glad påsk. / claudia

under körsbärsträden

det är galet vackert nu. jag blir alldeles kär i våren och alla dofter och färger som kommer nu. för att inte tala om ljuset och värmen. april månad känns verkligen som en fredag där man har hela helgen och allt det fina framför sig.

det har blivit en del porträttfotograferingar i kvällsljuset. för att fånga det där varma guldiga mjuka ljuset under körsbärsblommen. himlen blir alldeles guldrosa. min absoluta favoritfärg just nu. vill att så många skall få möjligheten att plåtas i denna miljön när allt är nytt och blommar ut. det blir dock ganska kallt snabbt så jag tar fortfarande med filt och värmepåsar till kvällsfotograferingarna.

april månad känns också som som en tid där allt vaknar och händer samtidigt. här hemma målas det mellan varven då jag för några veckor sedan köpte 10 x 2.10 m riktigt fin tjock bomullsduk på rulle för att måla mina egna backdrops till min studio. efter att ha testat otaliga olika bakgrunder så blev jag aldrig riktigt nöjd. så nu testade jag att måla mina egna. resultatet blir superbra och den där lyxen att få fram exakt de kulörerna som du tänkt dig. jag håller på att sätta ihop en liten manual och bakom-kulisserna-bilder hur du kan ta fram prisvärda snygga backdrops. manualen kommer inom kort.

så det blir väldigt långa arbetsdagar just nu där allting händer samtidigt. och det är så värt det.

ha en riktig fin tisdag. /claudia

fotostudion i silon

för precis ett år sedan invigdes den gamla silon i lomma för fotografering. efter att ha städat, fixat och donat ett antal veckor då fastigheten inte använts på en sisådär sextio år mer än förvaring av saker. sextioårigt byggdamm som letat sig in precis överallt. så otroligt roligt och konkret att se det fina växa fram för en gammal kontorsråtta som mig.  och en dröm att fotografera i med sitt fantastiska ljusinsläpp, sina slitna tegelväggar och en takhöjd som sträcker sig nästan till himlen. det har blivit många roliga fotograferingar där, allt från barnporträtt till affärsporträtt och stilleben. under november flyttade jag studion till lund då för det blev för kallt att arbeta där under vintermånaderna. nu har jag byggt upp en riktigt fin anpassad fotostudio i lund där jag utgår mest men jag kommer köra en del fotograferingar i silon även framöver. för de tillfällen man vill fånga det mer industriella och råa i sina bilder. längtar så tills det blir lite varmare både för att köra igång med alla fotograferingarna i utemiljö och att kunna fotografera i denna fantastiska silomiljö igen.

ha en toppenfin måndag, claudia.

fotofötter

under april och maj månad kommer fotobyrån erbjuda fotovandringar i Skåne. vandringarna riktar sig till dig som vill komma ut och vandra i naturen, lära dig mer om din kamera och utveckla din fotografering utifrån dina egna förutsättningar. grupperna kommer vara små och vi kommer vandra, fotografera och prata fotografering och även lunch och fika ingår i priset. respektive vandring kommer hållas söndagar och du kan välja mellan fyra olika vandringar.

• strandvandring glumslövs backar/hilleshögs dalar.

• vandring på österlen

• makrofotografering häckeberga/romelåsen

• vandring söderåsen

jag ser väldigt mycket fram emot dessa vandringar då jag själv är ute och vandrar och fotograferar mycket i naturen. Skåne är så fantastiskt vackert med alla sina vandringsleder och genom att vi har god tid på oss så kan vi i lugn och ro gå igenom alla frågor och funderingar. du behöver ingen förkunskap utan bra skor och en kamera i handen.

är du intresserad av att veta mer så tveka inte höra av dig.

ha en mysig fredag i regnet, Claudia.